سفارش تبلیغ
صبا ویژن

تحقیق کارشناسی حقوق تغییر جنسیت از نظر فقهی و حقوقی

دسته: فقه و حقوق اسلامی

حجم فایل: 384 کیلوبایت

تعداد صفحه: 60

چکیده

آنچه در این تحقیق مدنظر است، بررسی فقهی و حقوقی تغییر جنسیت به طور جامع و کلی می باشد. البته در بسیاری موارد نتیجة بحث فقهی و حقوقی (درحقوق ایران) یکسان است، چه اینکه حقوق ایران مخصوصاً قانون مدنی ایران و قانون مجازات اسلامی بر اساس فقه امامیه تدوین شده است.

این مسأله به عنوان یک پدیدة (تقریباً) خارجی و نوظهور، زمینه ساز پرسش های فراوان فقهی و حقوقی است که عمدتاً این مباحث در باب حقوق خانواده است. مانند جواز یا عدم جواز تغییر جنسیت، بقا یا عدم بقای ازدواج، پس از تغییر جنسیت یکی از زوجین، ولایت و سرپرستی شخص پس از تغییر جنسیت، مسألة ارث، نفقه، مهریه، عناوین خانوادگی و…

مقدمه

در گذشته تغییر جنسیت و تبدیل پسر به دختر و برعکس، امری ناممکن تلقی می شد، اما در دهه های اخیر هزاران عمل تغییر جنسیت به وقوع پیوسته است. علت دیگر اهمیت بحث فوق پرسش های فراوانی است که همواره دربارة تغییر جنسیت مطرح می شود. تقریباً تمام مراجع تقلید معاصر، در رساله های جدید خود (موسوم به رساله استفتائات) دربارة تغییر جنسیت اظهار نظر نموده اند. از این رو هرچند تغییر جنسیت یک بحث نو و جدید است، ولی گستره و دامنة آن فراگیر است.

«تغییر جنسیت» به معنای تبدیل یا تغییر جنسیت یک فرد از مذکر به مؤنث، یا از مؤنث به مذکر، یا از خنثی به مذکر، یا از خنثی به مؤنث، یا از مذکر به خنثی، و یا از مؤنث به خنثی، و به طور کلی عبارت است از تبدیل و تغییر جنسیت فرد از یک حالت به حالت دیگر.

واژگان کلیدی:

تغییرجنسیت خنثی فقه اسلامی حقوق ایران.

کلیات تحقیق… 1

فصل دوم

ادبیات نظری تحقیق… 7

فصل سوم

روش تحقیق… 32

فصل چهارم

آنالیز داده ها… 35

فصل پنجم

نتیجه گیری و پیشنهادات… 56

خرید

مطالب مرتبط